Ninkasi, va ser una cervesera sumèria que va deixar la seva recepta, en escriptura cuneïforme, fa 7.000 anys a Mesopotàmia.   

Gràcies a aquest resta arqueològic, que circula pels grans museus del planeta, sabem que l’ofici d’elaborar Cervesa era ancestralment femení, perdurant aquest rol familiar fins als anys 50 en la mestressa de casa i com a negoci, fins el sigle XVII, que els monastirs ho van fer seu, prohibint i castigant a les taberneres que venien la seva producció de Cervesa.

Llegir més sobre la línia de temps de l’aportació femenina a la Cultura de la Cervesa


Deixa un comentari

Entrades relacionades

Sobirania alimentària

On trobar Cervesa Ninkasi?

Per gaudir de Ninkasi: Pots fer comanda a la nostre botiga online: Pots trobar al mapa les *ecobotigues co – productores” que tinguis a prop: (*perquè les clientes que confien en el projecte Ninkasi, formen part Llegiu més…

Sobirania alimentària

Junts tancarem el cicle!!!

Hem mantingut el nostre ofici durant més de dues dècades i hem pensat, que era l’hora de tancar el cicle sostenible de la Cervesa a la nostra terra. En Ninkasi Coop, elaborem Cerveses ecològiques certificades, emprant un 30% de primeres Llegiu més…